У смаку і ароматі цього напою і виражена хінна гіркота, і кислота, і прянощі, і цілий спектр післясмаків. До того ж, солодкість Ви зможете регулювати самостійно - ще один плюс домашнього тоніка перед магазинними аналогами, часто банально приторними.
Рецепт справжнього Тоніка:
На все вам знадобиться:
Знімаємо тонку цедру з лимонів за допомогою овочечистки або терки. З решти м'якоті цитрусових ретельно вичавлюємо сік. Сік, цедру, пакет спецій і інші інгредієнти поміщаємо в каструльку, заливаємо водою, доводимо до кипіння. Після цього знижуємо вогонь до мінімального, каструльку накриваємо кришкою і варимо 45 хвилин. Знімаємо з вогню і даємо охолонути природним способом. Проціджуємо готовий сироп через марлю, при потребі ще й через ватний або кавовий фільтр, щоб позбутися від усіх дрібних частинок. Перед розведенням концентрат рекомендується витримати в холодильнику 2 дні. Перед подачею просто розводимо його газованою водою в співвідношенні 1:5.
Властивості | Характеристики |
Тип набору спецій | Спеції для джину |