Латгальська настоянка є найпоширенішим способом покращення самогону в стилі коньяку.
Рецепт був винайдений в Латгалії - історичний регіон сучасної Латвії, яка має давні традиції самогоноваріння. Є багато варіацій цього напою, але є один класичний рецепт, який використовується поколіннями і завжди дає хороший, стабільний результат.
Рецепт Коньяку
На все вам знадобиться:
Приготування:
Цукор потрібно попередньо розчинити в невеликій кількості самогону, як варіант - зробити простий карамельний сироп.
У банку кладемо всі інгредієнти, вливаємо самогон і додаємо сироп, все гарненько збовтувати і відставляємо в темне місце.
Час настоювання - від двох тижнів до двох місяців. При настоюванні на батареї час зменшується до тижня - 10 днів, але це не дуже правильний метод, краще почекати.
Після того, як настойка придбала коричневий колір і яскравий аромат - її потрібно профільтрувати, розлити в пляшки і витримувати біля півроку в темному місці.
Властивості | Характеристики |
Вага | 6 |
Склад | Дубова тріска, гвоздика, кардамон, мускатний горіх |
Тип набору спецій | Спеції для настоянки |