Дистиллятор на 30 л. з дефлегматором.
Вас цікавить напій виключно вищої якості? Тоді за допомогою даного апарат вже за 4-5 годин ви отримаєте близько 2,5 літрів першокласного віскі, коньяку, кальвадосу або чистої горілки з вмістом спирту близько 70 °. Це вже не самогонний апарат - це справжній дистиллятор виконаний за зразком професійного німецького перегінного обладнання за типом Коте або Хольштайн.
Принциповою відмінністю даного з дистилятори в тому, що в колоні, яка встановлюється безпосередньо на куб, вмонтований так званий «дефлегматор». Конструкційно - це радіатор з постійною подачею охолоджувальної води, з наскрізними трубами, через які проходить весь пар, що піднімається з куба. У зв'язку з тим, що стикаючись з більш холодними стінами труб, вся вода, що міститься в цьому парі, конденсується, в результаті ми отримуємо пар, з максимальним вмістом спирту і відповідно з мінімальним вмістом всіх інших домішок, які значно погіршують якість дистиляту.
Принципова відмінність дефлегматора від ректифікаційної тарілки, яка виконує схожу функцію в тому, що тарілка, перебуваючи під постійним впливом пара, нагрівається, і флегма, конденсована в тарілці, нагріваючись, крім спирту, пропускає все більше і більше домішок. Але ми настійно рекомендуємо використовувати ректификационную тарілку разом з колоною з дефлегматором, щоб отримати максимальний ефект очищення.
Саме така конструкція колони (ректифікаційна тарілка + дефлегматор) дозволить вам максимально очистити міститься в брагу спирт від сивушних масел, головним компонентом яких є ізоаміловий спирт. Підтримуючи температуру води на рівні близько 85 ° С-90 ° С, ізоаміловий спирт не зможе пройти дефлегматор, так як його температура кипіння 132 ° С і він не досягне радіатора, де міг би конденсуватися вже в готовому продукті.
Вода, яка використовується в дефлегматоре для охолодження, подається з верхньої точки радіатора, вже нагріта в процесі охолодження парів в самому радіаторі. Таким чином досягається оптимальний витрата і застосування води.
Схематичне зображення дефлегматора:
де:
П - надходження алкогольної пара з самогонного апарату
З - алкогольної пар без тяжелокіпящіх компонентів (надсилається в змійовик)
К - конденсат тяжелокіпящіх компонентів (сивушні масла, від них ми очищаємо майбутній дистилят)
Т - віддача тепла спиртсодержащим паром через поверхню дефлегматора
В - вода для охолодження дефлегматора, що подається від радіатора
Вт - нагріта вода, що зливається з дефлегматора.
Увага! Температура води може досягати до 95 ° С !!!
В результаті, завдяки використанню дефлегматора ми отримуємо якість не гірше, ніж після вторинної перегонки, не збільшуючи при цьому витрат праці або часу.
Корисна інформація:
Щоб визначити, скільки потрібно додати чистої води до дистиляту з більш високим вмістом спирту, щоб отримати 40 ° напій, потрібно поділити поточне утримання спирту на 0,4. Наприклад, в 70 ° дистилят потрібно додати 750 мл. води на кожен літр дистиляту, щоб отримати 40 °. (0,7 / 0,4 = 1,75, тобто в результаті, маємо отримати 1,75 л готового продукту).
Країни виробники:
Куб аламбика - в Португалії.
Дефлегматор - в Україні.