Традиційний британський червоний лікер, приготований з джина на основі ягід терну. В процесі настоювання напій набуває темно-рубіновий колір, а ягоди надають джину особливий аромат і смак.
Рецепт настоянки Терновий Джин Sloe:
На все вам знадобиться:
Пакет спецій висипати в банку відповідного об'єму, додати цукор і залити це все джином. Щільно закупорити і інтенсивно перемішати. Поставити в прохолодне темне місце настоюватися на 3 місяці. Перші пару тижнів настій потрібно добре перемішувати щодня, щоб цукор розчинився повністю і швидше витягнув терновий сік. Потім перемішувати можна рідше, один раз в тиждень. Через три місяці готовий лікер можна зливати. Він буде каламутним, і відфільтрувати його дуже складно через слизової м'якоті терну. Можна спробувати фільтрувати через шматочок мусліну, а можна просто відстояти напій і потім акуратно злити його з осаду. Зберігати sloe gin потрібно в темній шафі і чим довше, тим краще. Досвідченим шляхом було встановлено, що оптимальний термін витримки 6 років - лікер виходить дуже збалансованим і рівним. Але можна обмежитися і роком, правда напій буде трохи різкуватий.
Properties | Features |
Weight | 760 |
Composition | Blackthorn, cloves, cinnamon |
Spice set type | Spices for tincture |