Альфа-амілаза - це ключовий фермент у процесі оцукрювання при виробництві зернових дистилятів. Вона відповідає за розщеплення крохмалю, що є в зерні, на менші цукру, необхідні для ферментації. Це не тільки сприяє більш ефективній ферментації, але й збільшує вихід етанолу, що є основною метою дистиляції.
Основні переваги:
- Зниження в'язкості сусла: Покращує якість обробки.
- Зниження в'язкості сусла
- Гнучкість умов роботи: Працює в широкому діапазоні pH і температур.
- Висока концентрація: Найменше дозування для бажаного ефекту.
- Сумісність з іншими ферментами.
Технічні дані:
- pH: 4.5-7.5 (оптимальний діапазон 5.0-6.0).
- Температура: 60-105°C (оптимально 85-90°C).
Рекомендації з дозування:
- На 1 кг зерна: 0,1 мл (2-3 краплі).
- На 1 тонну зерна: 0.1 л
Умови зберігання:
Зберігати в сухому прохолодному місці. Зберігає активність при 4°C - 8°C до 12 місяців, або до 90% активності при 25°C.