Готуємо темне пиво Chocolate Malt Porter

18.09.2017

Рецепт пива Chocolate Malt Porter

 

Засип солоду: BEST Munich – 75%, BEST Pilsen – 15%, BEST Chocolate – 9%, BEST Caramel Munich II – 1%

 

Гідромодуль 1:4

 

Затирання

Введення солоду - 50 °C

Перша пауза - 52 °C, година 10 хвилин

Друга пауза - 64 °C, година 30 хвилин

Третя пауза - 72 °C, година 30 хвилин

Четверта пауза становить 75 °C. Завершення процесу затирання та початок фільтрації при цій температурі.

 

Фільтрування затору

Промивання дробини водою становить приблизно 1 л на 1 кг солоду. Температура води 78-80°C.

 

Варіння сусла з хмелем

Час кип'ятіння 75 хвилин

Для гіркоти вносимо хміль Tradition α-5,6% на початку кип'ятіння. Розрахунок кількості 1 грн. на 1 л сусла

Смачний хміль Saaz -3.9% вносимо за 45 хвилин до кінця варіння, з розрахунку 2 гр. на 1 літр сусла

Ароматний хміль Hallertauer Blanc або Cascade α-5.9% вноситься безпосередньо після закінчення варіння. Розрахунок запашного хмелю 1 гр. на 1 л сусла

 

Бродіння

Для бродіння рекомендується використовувати класичні лаггерні дріжджі Saflager W-34/70 або Saflager S-23. Рекомендована температура бродіння 9-12 ° C протягом 10-12 днів.

 

Після закінчення зброджування зніміть пиво з дріжджами і внесіть праймер. Зменште температуру до 0..+2 °C і витримуйте 8-10 тижнів

Ваше пиво готове! Можна братися до дегустації!