Хміль для домашнього пива

Для приготування пінного напою беруть солод, дріжджі, воду та хміль. Від показників якості сировини залежить органолептичні властивості готового продукту. У компанії Пролітех можна купити хміль для пива та інші необхідні інгредієнти, щоб зварити напій з бажаним смаком та ароматом.

 

Завдяки хмелю підвищується стійкість піни та тривалість зберігання. Експерти виділяють більше 100 сортів, які умовно поділяються на гіркі, ароматні та смакові. Перші містять більше смол і менше хмелевої олії, додаються на ранній стадії приготування сусла, формують основну гіркуватість напою. Склад хмелю:

 

  • Гіркі речовини (альфа-кислоти) – підвищують піностійкість, перешкоджають розвитку продукту патогенної мікрофлори, сприяють коагуляції білка.
  • Хмелева олія – ефірне масло. Залежно від сорту надають пиву певних ароматичних властивостей. 
  • Дубильні речовини – впливають на ступінь освітлюваності напою, через високу здатність зв'язуватися з білковими сполуками та солями заліза.
  • Білок – в процесі виробництва готове пиво з хмелю потрапляє 30-50% від загальної кількості білка. Незначний обсяг мало впливає на органолептичні властивості готового продукту. 
  • Мінеральні речовини – 8%. 

Вибираючи певні види солоду та хмелю, коригуючи співвідношення інгредієнтів, виробники пива досягають виразних смако-ароматичних відтінків у різних сортів. Експерти налічують понад 20 тисяч сортів пінного напою, які виготовлені лише з чотирьох основних компонентів.

 

Сорти хмелю для пива

  • Magnum (Магнум). Підходить для всіх видів напою. Створює гармонійний смако-ароматичний фон у лагерів та стаутах. Вміст альфа-кислоти 13-15%.
  • Hersbrucker (Херсбрукер). М'який, гіркуватий присмак. Використовується у сортах: лагер, пілси, бок-біри. Вміст альфа-кислоти 3-5,5%.
  • Nothern Brewer (Нозерн Бревер). Зазвичай застосовується при варінні англійських пейл елей та біттерів. Вміст альфа-кислоти 7-10%. 

  • Strisslespalt hops. Надає приємного присмаку помірної інтенсивності. Оптимальний варіант для лагерів. Зміст альфа-кислоти 3-5%. 
  • Hallertauer Tradition (Халлертау Традішин). Характеризується трав'яно-фруктовими нотками. Зміст альфа-кислоти 35-55%. 
  • Saaz (Жатецький). Має виражені пряні, трав'яні нюанси. Додається під час приготування лагерів. Зміст альфа-кислоти 3-5%.
  • Cascade (Каскад). Підходить для приготування пейл елей та портерів. Наділяє готовий напій квітковими, цитрусовими, пряними нотками. Один з найпопулярніших сортів хмелю для крафтового пивоваріння. Вміст альфа-кислоти 4,5-7%.

Чим вище вміст альфа-кислоти, тим сильніше відчувається гіркуватість у звареному пиві. Перш ніж купити хміль для пива, потрібно вивчити рецепт, в якому вказані види компонентів та пропорції.

 

Купити хміль для сусла в компанії Пролітех

Щоб недорого купити хміль для пива, краще скористатися послугами професійних постачальників. Компанія Пролітех співпрацює з провідними виробниками сировини для пивоварної промисловості та домашнього приготування пінного напою. У каталозі представлені пивні компоненти та обладнання виробників України, Бельгії, Німеччини. Щоб зробити вдалу покупку, потрібно виконати прості дії:

 

  • Вибрати товарну позицію у каталозі.
  • Замовити товар заповнивши форму-заявку.
  • Чекати на дзвінок менеджера.

Покупці можуть самостійно зателефонувати за вказаними телефонами та обговорити з представником компанії деталі замовлення. Компетентні консультанти допоможуть вибрати відповідні сорти солоду та хмелю, враховуючи побажання та потреби клієнта. Корисні рекомендації дозволять уникнути помилок та незапланованих витрат.

Хміль для пива Joh.Barth & Sohn

Показати ще 4 товарів
1 2