Хміль для домашнього пива

Для приготування пінного напою беруть солод, дріжджі, воду та хміль. Від показників якості сировини залежить органолептичні властивості готового продукту. У компанії Пролітех можна купити хміль для пива та інші необхідні інгредієнти, щоб зварити напій з бажаним смаком та ароматом.

 

Завдяки хмелю підвищується стійкість піни та тривалість зберігання. Експерти виділяють більше 100 сортів, які умовно поділяються на гіркі, ароматні та смакові. Перші містять більше смол і менше хмелевої олії, додаються на ранній стадії приготування сусла, формують основну гіркуватість напою. Склад хмелю:

 

  • Гіркі речовини (альфа-кислоти) – підвищують піностійкість, перешкоджають розвитку продукту патогенної мікрофлори, сприяють коагуляції білка.
  • Хмелева олія – ефірне масло. Залежно від сорту надають пиву певних ароматичних властивостей. 
  • Дубильні речовини – впливають на ступінь освітлюваності напою, через високу здатність зв'язуватися з білковими сполуками та солями заліза.
  • Білок – в процесі виробництва готове пиво з хмелю потрапляє 30-50% від загальної кількості білка. Незначний обсяг мало впливає на органолептичні властивості готового продукту. 
  • Мінеральні речовини – 8%. 

Вибираючи певні види солоду та хмелю, коригуючи співвідношення інгредієнтів, виробники пива досягають виразних смако-ароматичних відтінків у різних сортів. Експерти налічують понад 20 тисяч сортів пінного напою, які виготовлені лише з чотирьох основних компонентів.

 

Сорти хмелю для пива

  • Magnum (Магнум). Підходить для всіх видів напою. Створює гармонійний смако-ароматичний фон у лагерів та стаутах. Вміст альфа-кислоти 13-15%.
  • Hersbrucker (Херсбрукер). М'який, гіркуватий присмак. Використовується у сортах: лагер, пілси, бок-біри. Вміст альфа-кислоти 3-5,5%.
  • Nothern Brewer (Нозерн Бревер). Зазвичай застосовується при варінні англійських пейл елей та біттерів. Вміст альфа-кислоти 7-10%. 

  • Strisslespalt hops. Надає приємного присмаку помірної інтенсивності. Оптимальний варіант для лагерів. Зміст альфа-кислоти 3-5%. 
  • Hallertauer Tradition (Халлертау Традішин). Характеризується трав'яно-фруктовими нотками. Зміст альфа-кислоти 35-55%. 
  • Saaz (Жатецький). Має виражені пряні, трав'яні нюанси. Додається під час приготування лагерів. Зміст альфа-кислоти 3-5%.
  • Cascade (Каскад). Підходить для приготування пейл елей та портерів. Наділяє готовий напій квітковими, цитрусовими, пряними нотками. Один з найпопулярніших сортів хмелю для крафтового пивоваріння. Вміст альфа-кислоти 4,5-7%.

Чим вище вміст альфа-кислоти, тим сильніше відчувається гіркуватість у звареному пиві. Перш ніж купити хміль для пива, потрібно вивчити рецепт, в якому вказані види компонентів та пропорції.

 

Купити хміль для сусла в компанії Пролітех

Щоб недорого купити хміль для пива, краще скористатися послугами професійних постачальників. Компанія Пролітех співпрацює з провідними виробниками сировини для пивоварної промисловості та домашнього приготування пінного напою. У каталозі представлені пивні компоненти та обладнання виробників України, Бельгії, Німеччини. Щоб зробити вдалу покупку, потрібно виконати прості дії:

 

  • Вибрати товарну позицію у каталозі.
  • Замовити товар заповнивши форму-заявку.
  • Чекати на дзвінок менеджера.

Покупці можуть самостійно зателефонувати за вказаними телефонами та обговорити з представником компанії деталі замовлення. Компетентні консультанти допоможуть вибрати відповідні сорти солоду та хмелю, враховуючи побажання та потреби клієнта. Корисні рекомендації дозволять уникнути помилок та незапланованих витрат.

Хміль для пива YAKIMA CHIEF